آموزش فن بیان

share-desktop share-mobile دوره آموزش فن بیان، این امکان را به شما می دهد تا بتوانید مهارت های فن بیان، صحیح صحبت کردن و مهارتهای ارتباطی را در خود پرورش دهید. در آموزشگاه فن بیان و کلاس آموزش فن بیان تکنیکهای اعتماد به نفس، رفع خجالت و کم حرفی، تکنیکهای کاربردی فن بیان، داشتن صدایی رسا و گیرا، مدیریت ترس از سخنرانی، روشهای تقویت حافظه، روانشناسی مخاطبین، الگوهای رفتاری و زبان بدن، روش ها و مهارت های برقراری ارتباط و روابط عمومی، ایجاد ارتباط موثر و خوب در جامعه، فنون اثرگذاری و جذابیت و.. را فرا می گیرید.

آموزش فن بیان

آموزش فن بیان و مهارتهای برقراری ارتباط

همانطور که می دانیم امروزه داشتن تخصص، دانش و مهارت برای موفقیت الزامیست ولی کافی نیست. و اگر بلد نباشیم ارتباط خوبی با دیگران برقرار نماییم و خواسته ها، ایده ها، خدمات و توانمندیهای خود را بخوبی بیان نماییم، نتایج دلخواه و مطلوبی را نخواهیم گرفت.

دوره آموزش فن بیان، سخنرانی و مهارتهای ارتباطی این امکان را به شما می دهد تا بتوانید مهارت های سخنرانی (Public Speaking and Presentation) و فن بیان (Speech) و صحیح صحبت کردن (Speaking Skills) را در خود پرورش دهید. بطور خلاصه در آموزشگاه فن بیان هنر خوب حرف زدن و حرف خوب زدن می آموزید.

در کلاس فن بیان ، تکنیکهای اعتماد به نفس و رفع خجالت و کم حرفی، تکنیکهای کاربردی فن بیان، داشتن صدایی رسا و گیرا، مدیریت ترس از سخنرانی، نحوه نوشتن متن سخنرانی، روشهای تقویت حافظه، روانشناسی مخاطبین، الگوهای رفتاری و زبان بدن (Body Language)، روش ها و مهارت های برقراری ارتباط و روابط عمومی، ایجاد ارتباط موثر و خوب در جامعه، آداب معاشرت حرفه ای، فنون کسب شخصیت کاریزماتیک یعنی جذابیت، اثرگذاری و الهام بخش بودن را در دوره آموزش فن بیان و سخنرانی و مهارتهای ارتباطی فرا می گیرید.

۸۵% عامل پیروزی افراد موفق، مهارتهای ارتباطی، نحوه صحبت کردن و هوش اجتماعی آنهاست. بنابراین فرقی نمی‌کند که شما چه شغلی دارید، جزو مدیران، منشی ها و رییس دفترها، اساتید دانشگاهها و دانشجویان، مدرسان و مربیان موسسات آموزشی، فروشندگان، بازاریابان تلفنی و حضوری، راهنمای تور گردشگری، مسئول روابط عمومی هستید و یا هر شغل دیگری داشته باشید، بدون شک به فن بیان، قدرت سخنوری و سخنرانی و به طور کلی مهارت های خوب صحبت کردن و برقراری ارتباط نیاز دارید.

نظرات دیگران درباره آموزشگاه گردشگری و هتلداری پایا

در آموزشگاه فن بیان و سخنوری پایا می آموزید:

چطور جلوی مخاطبان با اعتماد به نفس، خوش بین و راحت باشید.

چگونه از همان ابتدای سخنرانی توجه مخاطبان را جلب کنید.

چگونه برای مشارکت دادن شنوندگان از زبان بدن، ابزار و تکنیک های صوتی و لحن صدا استفاده کنید.

چطور به صورت یکنواخت از نکته ای به نکته دیگر اشاره کنید.

چگونه از شوخ طبعی، داستان گویی و نقل قول سوالات دیگران، با مهارت استفاد کنید. و تردید مخاطبان را از بین ببرید.

چطور دیگران را با سخنرانی هایتان تحت تاثیر قرار بدهید.

چگونه یک سخنرانی را با اقتدار به پایان برسانید.

چگونه با دیگران ارتباط موثر برقرار کنید و با مهارت ذهن آنها را در رابطه با مسائلی که برای موفقیت تان ضروری هستند تغییر بدهید.

چطور با ارائه سخنرانی های ترغیب کننده تجاری در کار و تجارت تان هرچه سریع تر پیشرفت کنید.

چطور با تسلط در فن بیان و سخنوری هرچه بیشتر مورد احترام و اعتماد دیگران قرار بگیرید.

روش بالا بردن اعتماد بنفس و تسلط ذهنی و از بین بردن ترس از صحبت کردن در میان جمع.

چگونه با آموزش راهكارها و روش های خوب حرف زدن و فن بیان «بلاغت» و هنر صحبت كردن و برقراری ارتباط كلامی با مردم، در سخنرانی‎ها و محاوره‏ های روزمره جزو بهترین ها باشید.

آموزشگاه فن بیان

افزایش اعتماد به نفس

رفع خجالت و کم حرفی

داشتن صدایی رسا و گیرا

مدیریت ترس از سخنرانی

نحوه نوشتن متن سخنرانی

روشهای تقویت حافظه

روانشناسی مخاطبین

الگوهای رفتاری و زبان بدن

ایجاد ارتباط موثر اجتماعی

آداب معاشرت حرفه ای

تکنیکهای کاربردی فن بیان

اثرگذاری و الهام بخش بودن

فنون کسب شخصیت کاریزماتیک و جذابیت

روش ها و مهارت های برقراری ارتباط و روابط عمومی

دوره آموزش فن بیان و مهارتهای ارتباطی

توانایی شما در فن بیان و صحبت کردن با مخاطبان برای موفقیت تان ضروری است. مهارت در فن بیان و خوب صحبت کردن می تواند احترام و توجه دیگران را به دنبال داشته باشد، به ارزش شما در جمع بیفزاید و توجه افرادی را که می توانند به شما کمک کنند و دریچه هایی به رویتان باز کنند جلب کند. آموزش فن بیان و سخنوری و کسب توانایی خوب صحبت کردن به دیگران ثابت می کند که شما با استعدادتر و با هوش تر از کسانی هستید که نمی توانند به خوبی شما صحبت کنند.

یکی از گرانبهاترین مهارت های شما توانایی خوب فکر کردن و بیان واضح منظورتان است. مهارت فن بیان و سخنوری بیش از هر مهارت دیگری به کسب منافع بیشتر و پیشرفت شما کمک می کند. برنامه ریزی، آمادگی و ارائه سخنرانی ها، شما را مجبور می کند تا از ذهنتان بیشتر استفاده کنید. در واقع تمرین های فن بیان و سخنوری شما را باهوش تر می کند.

با شرکت در کلاس فن بیان آموزشگاه فن بیان پایا، بهتر و ترغیب کننده‌تر صحبت خواهید کرد و خودتان را بیشتر دوست خواهید داشت. بنابراین در روابط تان با دیگران، خوش بین تر و خوش برخوردتر شده و در تمام کارهایی که انجام می‌دهید سالم‌تر و خوشحال‌تر خواهید بود.

شاید بهترین جنبه خوب صحبت کردن در میان جمع این باشد که مهارت فن بیان اکتسابی است. بیشتر افرادی که امروزه سخنوران لایقی هستند، در گذشته وقتی می خواستند با کسی تلفنی صحبت کنند دست پاچه می شدند. بسیاری از افرادی که جلوی مخاطبان با اعتماد به نفس حاضر می شوند و با فصاحت کلام صحبت می کنند، زمانی از این که جلوی جمع بایستند و صحبت کنند، وحشت داشتند. تمام افرادی که عملکرد خوبی دارند زمانی عملکرد ضعیفی داشته اند.

مدرس فن بیان و مهارت های ارتباطی

مدرس فن بیان دکتر پرویز تریوه
  • دکتر پرویز تریوه
  • بیش از بیست سال سابقه تدریس
  • نویسنده و مترجم مقالات و مجلات تخصصی
  • دکترای مدیریت DBA
  • کارشناس ارشد مدیریت MBA
  • فوق لیسانس مهندسی کامپیوتر
  • مدیر و موسس آموزشگاه فنی و حرفه ای پایا
نمونه مدرک فنی و حرفه ای بدون آزمون

آموزش خصوصی فن بیان مهارتهای ارتباطی ویژه مدیران و افراد خاص

آموزش خصوصی فن بیان و مهارتهای ارتباطی ویژه مدیران و افراد خاص

ثبت نام کلاس آموزش فن بیان و مهارتهای ارتباطی

آموزشگاه گردشگری و هتلداری پایا

آموزش فن بیان و سخنوری + مهارتهای ارتباطی


تاریخ شروع دوره: آبان 1403
ظرفیت مانده: محدود
روزهای برگزاری: دوشنبه و چهارشنبه
ساعت برگزاری: 18 تا 20
طول دوره: 3 هفته
نحوه تشکیل: گروهی
شهریه عادی: 3,950,000 تومان
امتیاز ویژه: تخفيف: 1٫000٫000 تومان
شهریه نهایی: 2,950,000 تومان
پیش پرداخت: 1,450,000 تومان
* پرداخت باقیمانده شهریه: زمان شروع دوره
آموزشگاه گردشگری پایا
آموزش فن بیان و سخنوری + مهارتهای ارتباطی

توضیحات دوره آموزشی:

- اجرای دوره آموزش فن بیان بصورت 100% عملی و کاربردی میباشد.

- ارائه جزوات فن بیان و بازآموزی (بصورت رایگان)

- امکان ارائه گواهینامه بین المللی/پذیرایی رایگان در طول دوره و...

نظرسنجی کیفیت دوره آموزشی

هنر خوب صحبت کردن در زندگی مهارتی ضروری است. گفت وگو، شما را به دیگران معرفی می کند؛ به افرادی مهم که می توانند استاد، کارفرما، کارمند، شریک یا دوست شما باشند. بدون گفت وگو به عنوان پایه ی این روابط، ساخت ارتباطات اجتماعی، راه اندازی یک کسب وکار یا پیشرفت و گسترش کارتان بسیار دشوار خواهد بود. هنگامی که یک گفت وگو آغاز می شود، معمولا حفظ و ادامه دادن آن آسان است. اما برای بیشتر ما «آغاز گفت وگو» دشوارترین بخش ماجراست. یادگیری و کسب مهارت های گفت وگو، کلید حل این مشکل است. خوب صحبت کردن یعنی یادگیری مهارت های مکالمه ای و سخن پردازی که تصویر شخصی و حرفه ای شما را نزد دیگران بهبود می بخشد. چگونه می توانید در هنر گفت وگو استاد شوید و برای همیشه با «اِممم»، «اِاااا» و وقفه های طولانی هنگام مکالمه های تلفنی یا رودررو با دوستان ، خانواده و همکاران تان خداحافظی کنید. قطعا از اینکه تقویت مهارت های گفتاری چه تغییر بزرگی در زندگی تان ایجاد خواهد کرد، شگفت زده خواهید شد.

خیلی تند صحبت نکنید

برای اینکه بدانید که چگونه خوب صحبت کنیم، باید اول اشتباهات رایج در صحبت کردن را برطرف کنیم. یکی از اشتباهات رایجی که ما مرتکب می شویم، این است که خیلی تُند صحبت می کنیم. چه به دلیل هیجان زدگی باشد، چه از روی عادت، تُند صحبت کردن نه تنها فهم حرف های شما را برای شنونده دشوار می کند، بلکه باعث می شود دیگران مسخره تان کنند. تُند حرف زدن می تواند یکی از نشانه های اضطراب باشد. پس یکی از اولین چیزهایی که در روند بهبود مهارت های گفتاری خوب باید بدانید این است که آرام و با سرعتی که فهم آن آسان باشد و بتوانید هر واژه را به وضوح بیان کنید، حرف بزنید.

خیلی آرام حرف نزنید

برای اینکه یاد بگیرید روی تلفظ، سرعت و بلندی صدای خود کنترل داشته باشید، باید با صدای بلند تمرین کنید. متنی از یک کتاب یا مجله را در دست بگیرید و با صدای بلند بخوانید. حتی می توانید همین تمرین را با متن یک سخنرانی معروف نیز انجام دهید. یادتان باشد در زمان تمرین صاف بایستید، نفس عمیق بکشید و هنگام خواندن متن دهان تان را به اندازه ی کافی باز کنید. اگر با تمرین کردن جلوی آینه حس و حال بهتری می گیرید، حتما مقابل آینه تمرین کنید. این تمرین را به قدری تکرار کنید تا از شنیدن صدای خودتان احساس رضایت داشته باشید. بعد از اینکه به جنبه های مختلف صدای خود مسلط شدید، مهارت هایی را که یاد گرفته اید در مکالمات روزمره به کار ببندید.

پیش از حرف زدن فکر کنید، در صورت لزوم از قبل آماده شوید

«قبل از اینکه حرف بزنید، فکر کنید» اما باز هم بسیاری از ما آن را رعایت نمی کنیم. تا به حال دقت کرده اید که رییس یا مدیرتان به ندرت چیزی می گوید که بعدا از گفتنش پشیمان شود؟ این به این دلیل است که ذهن چنین افرادی یک گام جلوتر از زبان شان است، نه برعکس! افرادی که این مهارت مهم را دارند، اغلب به عنوان «افراد روشن» نامیده می شوند، زیرا کاملا می دانند که چه می گویند و روی زبان شان کنترل کامل دارند. این ایده که بتوانید پیش از حرف زدن فعالانه فکر کنید، کمکتان می کند حرفتان دوتا نشود. چون قبل از هر صحبتی عواقب مثبت و منفی آن را سنجیده اید.

«اِمممم»، «اِااا»، «آااا» و وقفه های طولانی در خوب صحبت کردن جایی ندارند

وقفه های طولانی و آواهایی مانند اِممم و اِااا اغلب به عنوان نشانه های عصبانیت، نداشتن اطلاعات و نداشتن اعتماد به نفس در نظر گرفته می شود. اگر در هنگام صحبت کردن از این آواها زیاد استفاده می کنید، آنها را حذف کنید چون در گفت وگوهای تان هیچ ارزشی ندارند. گهگاهی به کار بردن آنها عموما قابل قبول است، اما اگر همه ی جمله های تان اِممم و اِااا و وقفه های طولانی داشته باشند، باعث می شود که تمام تلاش های تان برای تقویت مهارت های کلامی تان نقش بر آب شوند.

به سخنران های حرفه ای گوش کنید

یکی از راه های انفعالی برای تقویت مهارت های کلامی گوش دادن به سخنران های حرفه ای و نکته برداری فعالانه است. در هنگام گوش دادن، به موارد زیر فکر کنید:

  • - هنگام صحبت کردن لحن شان چگونه است؟
  • - چه وقت هایی عمدا مکث می کنند؟
  • - در هنگام حرف زدن زبان بدن شان چگونه است؟
  • - بحث ها را چگونه اداره می کنند؟
  • - به نظرات توهین آمیز چگونه واکنش نشان می دهند؟
  • - در هنگام اداره کردن موقعیت های غیرعادی و بُغرنج چگونه صحبت می کنند؟

گوش دادن به سخنران های حرفه ای چه در حال ارائه یک سخنرانی عمومی باشند، چه درگیر یک مناظره باشند و چه در حال گفت وگوهای عادی باشند،شما را به فکر می اندازد تا عناصر مهارت های مکالمه ای خود را با آنها مقایسه کنید و ارتباط دهید. روش صحبت کردن آنها می تواند نقطه مرجع مناسبی باشد و مانند یک لنگر در ذهن شما برای روش درست صحبت کردن تان جای گیرد.

از خانواده تان بخواهید هر زمان که تُپُق می زنید، به شما گوشزد کنند

یک روش مناسب برای اینکه هر زمان در صحبت های تان تپق زدید یا لکنت پیدا کردید، متوجه آن شوید این است که دیگران آن را به شما گوشزد کنند. این افراد می توانند اعضای خانواده یا عزیزان تان باشند که خالصانه علاقه دارند تا به شما در تقویت مهارت های گفتاری و مکالمه ای تان کمک کنند. فقط پیش از هر چیز از اینکه فرد درستی را برای این کار انتخاب کرده اید، اطمینان حاصل کنید. زیرا آخرین چیزی که نیاز دارید فردی است که به جای کمک کردن، مسخره تان کند.

برای خوب صحبت کردن در هنگام گفتگوها صدای خود را ضبط کنید

تا به حال به صدای خودتان گوش داده اید؟ اگر نه، منتظر یک شوک حسابی باشید. گوش دادن به صدای خودتان اغلب می تواند بد جوری چشم و گوش تان را باز کند و باعث شود بگویید: «وااای!!! این واقعا صدای من است؟» با اینکه بسیار شوک آور است، گوش دادن به صدای خودتان می تواند کمک تان کند تا متوجه شوید در هنگام صحبت کردن کجا وقفه های طولانی دارید. این کار می تواند به شما کمک کند تا هنگام حرف زدن، جاهایی را که وقفه های طولانی دارید، شناسایی کنید یا دریابید که چقدر از آواهای بیجا مانند «اِمممم» یا «اِااا» استفاده می کنید. صدای خودتان را در هنگام گفت وگوهای عادی ضبط کنید و به اینکه چطور می توانید بهتر شوید، فکر کنید.

چگونه؟ نیازی به دستگاه ها یا نرم افزارهای حرفه ای ضبط صدا یا میکروفن های مخصوص برای ضبط کردن صدای خودتان ندارید. اگر از گوشی های نسل جدید استفاده می کنید، به احتمال زیاد برنامه ی ضبط صدا روی آن نصب شده است. از گوشی تان برای ضبط صدای خودتان در طول روز یا هنگام مکالمات تلفنی استفاده کنید.

واژه های دشوار را تمرین کنید

اگر واژه های خاصی هستند که در صحبت کردن تان وقفه های ناجور ایجاد می کنند، تنها راه حل این است که به تلفظ درست آنها گوش دهید و بارها و بارها تمرین کنید تا بالاخره بتوانید صحیح تلفظ شان کنید. این کار ممکن است مثل برگشتن به دوران مهد کودک به نظر برسد، اما اگر راه بی نقص صحبت کردن همین باشد، باید آن را انجام دهید.

هنگام صحبت کردن، زبان بدن مناسبی داشته باشید

زبان بدن در تعیین اینکه مهارت های گفتاری تان تا چه اندازه مؤثر هستند، نقشی حیاتی بازی می کند. ۳ عنصر اصلی زبان بدن که مهارت های مکالمه ای را تحت تاثیر قرار می دهند، عبارتند از:

  • - ارتباط چشمی: یکی از اشتباهات رایج که بیشتر افراد در هنگام مکالمات شان مرتکب می شوند، نگاه نکردن به شنونده ها یا مخاطبان شان است. آیا شما هم مرتکب این اشتباه شده اید؟ این کار را نکنید! زیرا نگاه کردن به چشمان افراد هنگام صحبت کردن با آنها، عموما به عنوان نشانه اعتماد به نفس شناخته می شود.
  • - حالت بدن: حالت مناسب بدن و صاف نگاه داشتن پشت تان، پایه ای مستحکم برای زبان بدن است. از خم شدن یا افتاده بودن شانه های تان هنگام مکالمه اجتناب کنید.
  • - پیچ دادن و جمع کردن: پیچ دادن و جمع کردن دائمی انگشت ها، اعضای صورت یا حرکات پا، می تواند تأثیری منفی روی توانایی گفتگوی خوب داشته باشد. پیچ دادن عموما نشانه این است که فرد آرام، با اعتماد به نفس و مصمم نیست.

خوب صحبت کردن را تمرین نکنید، بلکه آن را به یک عادت تبدیل کنید

یکی از موارد پایه ای که باید فعالانه درک کنید، این است که یاد بگیرید که خوب صحبت کردن بازی نیست، بلکه یک سبک زندگی است. شما نمی توانید هر وقت نیاز داشتید کلیدی را در ذهن تان روشن کنید تا به درست صحبت کردن تان کمک کند و هنگامی که دیگر به آن نیاز نداشتید، خاموشش کنید. بنابراین چه در جمع دوستان تان هستید، چه همراه شریک زندگی تان که در حضورش همه نقاب ها را کنار می گذارید، به یاد داشته باشید که عادتِ چه گفتن، چطور گفتن و چه موقع گفتن تان را فعالانه کنترل کنید. منتظر تغییرات یک شبه و جادویی نباشید. استاد شدن در هنر گفتگو و درست صحبت کردن، یک سفر آموزشی بلند مدت است که برای همه عمر به دردتان خواهد خورد.

اگر خجالتی هستید، پس احتمالا از ایستادن جلوی مخاطبانی هرچند اندک نیز وحشت دارید. حتی فکر کردن به چنین موقعیتی نیز باعث وحشت و اضطراب شما می شود. اما اگر تصمیم گرفته اید که در کار خود پیشرفت کنید، مجبورید برای یک یا دوبار هم که شده جلوی مخاطب بایستید و سخنرانی کنید. بر ترس خود غلبه کنید و بر روی فاکتورهای کلیدی که در برقراری یک ارتباط موثر نقش دارند، تمرکز کنید. شاید نتیجه دقیقا همان چیزی نباشد که دیگران انتظار دارند، اما مهم این است که شما تلاش خود را می کنید. درست است که شما خجالتی هستید و قرار گرفتن در جمع شما را عصبی می کند، اما رعایت کردن این چند نکته باعث می شود از صحبت کردن لذت ببرید و چیزهایی به دست بیاورید که شاید در موقعیت های دیگر امکان تجربه آنها وجود نداشته باشد.

صاحبان کسب و کار در واقع سفیران کار خود نیز هستند و برای موفقیت در کار گاهی لازم است روی سِن بروند و سخنرانی کنند. اگر درون گرا هستید، حتی فکر صحبت کردن جلوی جمع نیز باعث می شود خود را از بقیه پنهان کنید، ولی چاره ی کار چیست؟ در حقیقت، افرادی که در جمع خیلی شیوا، روان و راحت صحبت می کنند، افراد خارق العاده ای نیستند، آنها فقط سخت کار می کنند و می دانند چگونه درمورد موفقیت هایی که تا به حال داشته اند صحبت کنند. کاری که شما هم مطمئنا از پس آن بر خواهید آمد. نکته هایی که در ادامه به آنها اشاره می شود به افراد خجالتی و درون گرا کمک می کند تا با ارتقا سطح مهارت های زبانی در کسب وکار خود نیز پیشرفت کنند.

آمادگی برای سخنرانی

زمانی را برای آماده کردن متن سخنرانی بگذارید و با استفاده از داستان، مثال و استفاده از دیگر روش ها مثل عکس و پاورپوینت، فضای دلنشینی را برای مخاطبان فراهم کنید. می توانید از تجربه سخنرانان بزرگ و یا تماشای فیلم سخنرانی آنها نیز استفاده کنید. حتی اگر لازم است متن سخنرانی آنها را ببینید تا با نحوه اجرای آنها آشنا شوید. بعد از آماده کردن متن سخنرانی وقت آن رسیده است که با صدای بلند آن را بخوانید؛ این کار را تا تسلط کامل بر متن ادامه دهید.

بر روی نکات مثبت تاکید کنید

به عنوان یک سخنران نقاط قوت و ضعف خود را بشناسید. سعی نکنید خود را عوض کنید یا کسی بشوید که نیستید. بر روی مواردی تمرکز کنید که معمولا در انجام آنها موفق تر هستید، اگر فرد شوخ طبعی هستید یا خوب قصه تعریف می کنید یا معمولا در طبقه بندی کردن مطالب و توضیح ایده های پیچیده موفق عمل می کنید، همان کار را انجام دهید.

بر روی مخاطب سرمایه گذاری کنید

به این فکر کنید که مخاطب دوست دارد چه چیزی بشنود. دوست دارد کدام مشکلش حل شود؟ چه انتظاری از گوینده دارد؟ پس همان چیزی را ارائه دهید که مخاطب می خواهد و نیاز دارد. مخاطب شما باید دلیلی برای گوش دادن داشته باشد. نکاتی را در ابتدای سخنرانی مطرح کنید که احتمال می دهید، برای مخاطب جذاب است. این شیوه به مخاطب می فهماند که چرا باید به این سخنرانی گوش بدهد و قرار است با گوش دادن چه اطلاعاتی را به دست بیاورد.

با شخصیت خود روی سن ارتباط برقرار کنید

مهم نیست که شما چگونه فکر می کنید، باید بدانید ایراد یک سخنرانی مانند اجرای یک نمایش است. حتی اگر در حین اجرا احساس می کنید با خودِ واقعی خود فاصله گرفته اید، به آن اهمیتی ندهید، فقط سعی کنید با همان شخصیتی که بر روی سن هست، ارتباط برقرار کنید. در این روش، شما ممکن است نیمه ی برون گرای خود را کشف کنید. نیمه ای که تا پیش از این با آن روبه رو نشده بودید. همه این موارد فرصت چشیدن حس آزادی و هیجان را به شما می دهد.

راحت باشید

مکانی که قرار است در آنجا سخنرانی کنید را از قبل، بازدید کنید. این کار باعث می شود در روز برگزاری مراسم، احساس امنیت و راحتی بیشتری داشته باشید. پیشنهاد می کنیم چند نفر از دوستان نزدیک و اعضای خانواده را که حضور آنها باعث دلگرمی و تشویق شما می شود، برای مراسم دعوت کنید. البته ممکن است شما اینقدر درگیر سخنرانی شوید که حتی آنها را در زمان سخنرانی نبینید! با این حال حضور آنها می تواند موجب دلگرمی شما باشد.

به ظاهر خود اهمیت دهید

نحوه لباس پوشیدن، یکی از مهمترین کلیدهای اعتماد به نفس در روز سخنرانی است، پس از آن غافل نشوید. به این فکر کنید که داشتن بهترین لباس و آرایش چه حسی را در شما زنده می کند. وقتی ظاهر خوبی دارید، احساس خوبی هم دارید. اگر امکان پوشیدن لباس اسپرت دارید، بهتر است این کار را بکنید، گاهی پوشیدن یک لباس غیررسمی، احساس بهتری به شما می دهد. قضاوت اولیه مخاطبان بر اساس ظاهر شما خواهند بود. به یاد داشته باشید، هر لباسی پیامی دارد، پس لباسی انتخاب کنید که پیام مورد نظر شما را منتقل کند.

با لبخند شروع کنید

تحقیقات نشان می دهد، لبخندزدن حتی به طور مصنوعی می تواند موجب شادی افراد شود. به همین خاطر سخنرانی خود را با لبخند شروع کنید. خیلی از مخاطبان نیز ممکن است در پاسخ به لبخند شما، لبخند بزنند. این کار باعث احساس شادی، اعتماد به نفس و در نهایت برقراری ارتباط می شود.

صحبت خود را با یک داستان شروع کنید

شروع سخنرانی با داستان، یک شروع فوق العاده را رقم خواهد زد. شروع سخنرانی با تعریف داستان نه تنها باعث جذابیت موضوع می شود، بلکه توجه مخاطب را هم جلب می کند. معیار موفقیت یک سخنرانی، به دست گرفتن کنترل احساسات شنوندگان است، پس با برانگیختن احساسات مخاطبان، سعی کنید آنها را به موضوع علاقه مندتر کنید. آغاز کردن سخنرانی با داستان، علاوه بر ایجاد یک رابطه نزدیک با مخاطب، برای انتقال تجربیات نیز روش مناسبی است.

به دیگران اجازه صحبت بدهید

در طی سخنرانی، با مطرح کردن سوال و مخاطب قرار دادن شنوندگان ارتباط بهتری را برقرار کنید. مطرح کردن سوال نه تنها موجب فعال شدن شنوندگان می شود، بلکه به شما نیز کمک می کند با ایجاد یک ارتباط دوسویه، تنش و اضطراب خود را کاهش دهید. اگر زمان کافی دارید مطمئن باشید، آماده کردن یک سناریوی مخاطب محور، هدف شما را واضح تر به نمایش می گذارد.

زمانی را برای استراحت خود قرار دهید

سخنرانی کردن، به خصوص در افراد خجالتی و درون گرا انرژی زیادی از فرد می گیرد. از این رو توصیه می شود افراد درون گرا زمانی را قبل و بعد از سخنرانی برای استراحت به خود اختصاص دهند تا انرژی لازم را برای کار کسب کنند.

یکی از جنبه های اساسی شخصیت شما که مورد توجه قرار می گیرد، صدای شما است. چگونگی صحبت کردن، زیر و بمی صدا، کوتاه و بلند شدن تن صدا هنگام صحبت، سرعت حرف زدن،حجم و لحن صدای شما، نه فقط حرف هایی که می گویید-می تواند بینش زیادی را در مورد شما در مخاطب ایجاد کند. صدای شما می تواند اعتماد به نفس و شایستگی تان را برجسته کند، اما همچنین ممکن است نشانه ای از عصبی بودن یا احساس ناامنی را به مخاطب تان انتقال بدهد. تفاوت در نحوه صحبت کردن می تواند بر بسیاری از جنبه های زندگی تاثیر بگذارد. حتی می تواند در میزان جذاب به نظر رسیدن نقش داشته باشد. نحوه صحبت کردن می تواند دلیل آن باشد که چرا آدم ها شما را دوست دارند، برایتان احترام قائل هستند یا حتی به شما اعتماد دارند. واضح است که مراقبت کردن از صدای تان، ایده خوبی است. صحبت کردن به یک شیوه واضح، عمیق و کنترل شده می تواند کاری کند که تمام افراد حاضر در محیط به دقت واژه به واژه ای را که از دهانتان خارج می شوند دنبال کنند، اما ویژگی های خاصی وجود دارند که بر توانایی های سخن گفتن شما بیشتر تاثیر می گذارند.

غذاها و نوشیدنی های موثر در صدا

  • - نوشیدنی های گازدار و مواد غذایی تند می توانند به رفلاکس اسید منجر شوند. اسید معده وارد حلق می شود، و در آنجا می تواند پرده های صوتی را ملتهب کند و سبب شود که صدای تان حالت خس خس داشته باشد.
  • - با توجه به اثرات متابولیک کافئین، مصرف بیش از حد چای یا قهوه می تواند صدای شما را خشن کند و سبب شود که صدای تان خش دار شود. برای مقابله با این مشکل به میزان زیادی آب بنوشید تا مخاط نرم و آبدار به حنجره شما برگردد.
  • - سیگار نیز برای صدای شما خیلی بد است. سیگار کشیدن پرده های صوتی را متورم می کند، گلو را تحریک می کند و موجب خشک شدن آن می شود.
  • - اگر دچار گرفتگی صدا در اثر سرماخوردگی شده اید، سوپ مرغ یا سیر بخورید. گرمای آن گلو را مرطوب می کند و سیر کم کننده ترشح مخاطی است.
  • - از خوردن غذاهای سرخ کردنی، ترشی ها، شوری ها، فست فودها، کافئین، شکلات، چای، بادمجان، ماست، انگور، و غذاهای چرب، تند و پر ادویه خودداری کنید.
  • - غذاهایی مثل سوپ مرغ و سبزیجات و اسفناج پخته مفید است. مکیدن دانه های «به» نیز برای نرمی صدا موثر است ولی نباید دانه ها را بجوید یا قورت دهید.
  • - مصرف هویج و عسل طبیعی از مواردی هستند که باکتری ها و ویروس های تخریب گر روی "حنجره" را از بین می برند.
  • - آب ولرم بنوشید، بخصوص اگر گرفتگی صبحگاهی یا بیداری بعد از خواب صدای تارهایتان را خشن کرده است.
  • - خوردن لعابی که پس از جوشاندن چهار تخم یا چهار دانه حاصل می شود، عسل طبیعی عسل طبیعی، نرم کردن سینه و عسل طبیعی مفید دانسته شده است.

داروهای موثر در صدا

  • - فقط قهوه و سیگار نیست که گلو را خشک می کند. آنتی هیستامین ها (برای آلرژی) و مهارکننده های ACE (برای فشار خون بالا) نیز می توانند صدای شما را خشک و دورگه کنند.
  • - داروهای استنشاقی آسم نیز بر روی صدا تاثیر می گذارند، زیرا استروئیدهای داخل آنها می توانند عضلات صوتی را ضعیف و نازک کنند که همین باعث می شود که صدای تان دچار گرفتگی شود. اگر از اسپری آسم استفاده می کنید، پس از آن حتما قرقره کنید، زیرا این کار سبب می شود که استروئیدها را از پرده های صوتی تان بشوید.
  • - مصرف داروهای ضد حساسیت باعث خشکی گلو می شوند. داروهای ضد احتقان هم در کاهش مخاط موثرند. در التهاب ناشی از سرماخوردگی تارهای صوتی، آسپرین باعث از رده خارج شدن بیشتر آنها می شود و گرفتگی صدا را تشدید می کند.
  • - سرفه کردن گرفتگی گلو را تشدید می کند .برای جلوگیری از سرفه کردن و آسیب بیشتر به تارهای صوتی، از داروهای ضد سرفه و خلط آور استفاده کنید.
  • - قرقره کردن با دهانشویه، عملا گرفتگی صدا را بیشتر می کند. اما شست وشوی دهان و بینی با محلول آب و نمک رقیق یا سرم شستشو، باعث پاک شدن راه های تنفسی و سینوس ها می شود؛ بنابراین هم در پیشگیری و هم در درمان بیماری های تنفسی و سرفه ناشی از آن بسیار موثر است.
  • - حمام آب گرم و استفاده از دستگاه بخور در اتاق خواب و محیط منزل و مرطوب نگه داشتن هوا کمک زیادی به نرم شدن صدا می کند.
  • - استفاده از شربت برای گرفتگی صدا: شربت روتارین دارویی است که از آن برای بهبود تارهای صوتی، باز شدن صدا، درمان عفونت های گلو و التهابات سینه و ریه استفاده می شود. روتارین، بذر گیاه کیدونیا ابلانگا می باشد.

صبح زود صحبت کنید

صدای شما هنگام صبح به طور طبیعی عمیق تر از باقی ساعات روز است، و این زمان برای برقراری ارتباط با دیگران با صدایی قوی و عمیق مناسب است. از آنجایی که به مدت چند ساعت دراز کشیده اید، مایع در بافت های پرده های صوتی جمع می شود، و آنها را کمی ضخیم تر می کند و بنابراین تن صدای شما را پایین می آورد. وقتی بیدار می شوید و روزتان را آغاز می کنید، مایع پراکنده می شود و صدای شما به حالت همیشگی خود باز می شود.

روش صحیح صاف کردن گلو

نیاز ما برای صاف کردن گلو اغلب فقط در اثر عادت است. به جای سرفه کردن یا صاف کردن کردن گلوی تان، که اغلب باعث تحریک و متورم شدن حنجره میگردد، سعی کنید جرعه جرعه آب ولرم بنوشید، زیرا این ناحیه را بدون آسیب رساندن به پرده های صوتی تان پاک می کند و به داشتن صدای زیبا هم کمک می کند.

تمرین صدا با آواز خوانی

کی از بهترین روش های تغییر در صدا همراهی با خواننده مورد علاقه تان است. به عنوان مثال خواننده مورد علاقه خود را پخش کنید و با صدای بلند با آن همخوانی کنید و سعی کنید صدای خود را تا جای ممکن به آن شبیه کنید. سعی کنید خواننده ای را انتخاب کنید که ارتفاع صدای بالایی داشته باشد.

با صدای بلند تمرین کنید

شنیدن یکی از مهمترین عناصر در تنظیم صدای شماست. شما اگر صدای خود را نشنوید در تنظیم بلند یا یواش بودن، نازک و کلفت بودن و … مشکل خواهید داشت، پس بهتر است در تمرین های خود با صدای بلند صحبت کنید تا گوش شما به صدای جدید عادت کند.

صدای واقعی خود را بشنوید

صدایی که شما از خودتان می شنودید با صدایی که دیگران از شما می شنوند متفاوت است، زیرا شما از طریق استخوان های صورت صدای خود را می شنوید اما دیگران از طریق گوش! پس بهتر است صدای خود را ضبط کنید و به آن گوش دهید تا ببینید صدای شما از نظر دیگران به چه صورت شنیده می شود.

با آینه تمرین کنید

بهتر است تمرین های فن بیان را در مقابل آیینه انجام دهید، این کار باعث می شود شما خود را در حین ادای کلمات ببینید و مشکلات آن را اصلاح کنید.

تقویت صدا با تنظیم سیبک گلو

تا به حال به سیب یا سیبک گلوی خود دقت کردید؟ این سیبک مهمترین بخش تنظیم صدای شماست، هرچه سیبک پایین تر باشد، صدا مردانه تر و هرچه سیبک بالاتر باشد صدا زنانه تر است، در واقع کنترل سیبک به کنترل طول مجرای صوتی کمک می کند. شما میتوانید این سیبک را با تمرین جا به جا کنید، با سفت کردن عضلات شکم، عضلات نیزه ای گلو یا با منقبض یا منبسط کردن فک خود می توانید این سیبک را جا به جا کنید، دست خود را روی سیبک خود قرار دهید و با انقباض یا انبساط گلو آن را جا به جا کنید، با تمرین و تکرار سیبک گلو آرام آرام به سمت دلخواه شما حرکت می کند.

برخی از افراد آنقدر جذاب صحبت می کنند که محال است از نشستن پای صحبت هایشان خسته شوید. احتمالا شما هم دلتان می خواهد بتوانید مثل این افراد، طوری صحبت کنید که دیگران شیفته صحبت کردن تان شوند. جالب است بدانید خیلی از افرادی که جذاب صحبت می کنند، بخش قابل توجهی از این جذابیت را مدیون صدایشان هستند. به عبارت دیگر، این افراد توانسته اند با آموزش و تمرین دادن صدایشان، مخاطب جذب کنند. هر کسی می تواند با رعایت نکات و انجام تمریناتی که در ادامه اشاره خواهیم کرد، صدایش را در مدتی نسبتا کوتاه، دلپذیرتر از آنچه که هست، تبدیل کند.

رسا صحبت کنید

نه خیلی آهسته و نه خیلی بلند صحبت کنید. حجم صدایتان باید به اندازه ای باشد که به راحتی شنیده شود، اما گوش را از بلندی زیاد آزار ندهد. اگر مِن مِن کنید یا اینکه صدایتان فقط در حد پِچ پِچ به گوش برسد، حضورتان در گفت وگو نادیده گرفته خواهد شد و چه بسا دیگران مدام وسط صحبت تان بپرند و رشته ی کلام تان را قطع کنند. منظور این نیست که داد بزنید، بلکه فقط سعی کنید بلندی صدایتان را متناسب با موقعیت تغییر بدهید. مثلا اگر مقابل جمعیتی صحبت می کنید که تعدادشان زیاد است، باید بلندتر صحبت کنید تا صدایتان به گوش همه برسد. اما در شرایط عادی و مکالمات روزمره لازم نیست خیلی بلند صحبت کنید؛ چرا که ممکن است با بلند صحبت کردن نابجا، روی مخاطب تان تاثیر منفی بگذارید.

شمرده صحبت کنید

تند صحبت کردن عادت ناپسندی است که موجب می شود دیگران نتوانند پا به پای صحبت هایتان پیش بیایند و منظورتان را متوجه شوند. در مورد افرادی که خیلی تند صحبت می کنند، احتمال زیادتری وجود دارد که مخاطب از یک جایی به بعد دیگر به ادامه صحبت هایشان گوش ندهد. پس کمی آهسته تر کلمات را ادا کنید و بین جملات تان یک مکث کوتاه داشته باشید. اما این مکث ها نباید زیادی طولانی شوند تا مبادا مخاطب فکر کند که کلمات را گم کرده اید و در حال سرهم کردن جمله ی بعدی هستید. مکث های کوتاه به گوینده فرصت می دهند تا روی تکه هایی از کلام خود تاکید بگذارد و همچنین نفسی تازه کند. اما حواس تان باشد از آن طرف بوم نیفتید! خیلی آهسته صحبت کردن هم عادت پسندیده ای نیست. اگر بیش از حد آهسته صحبت کنید، به گوش مخاطب تان یکنواخت و خسته کننده خواهید آمد، طوری که احتمال دارد طرف مقابل حوصله اش سر برود و دیگر به ادامه صحبت تان گوش نکند.

سرعت ایده آل صحبت کردن چیزی بین ۱۲۰ تا ۱۶۰ کلمه در دقیقه است. اما توصیه می شود در سخنرانی ها با سرعت متغیر صحبت کنید، یعنی صحبت خود را در هنگام تأکید با سرعت پایین تر و برای ایجاد هیجان با سرعت بالاتری پیش ببرید. در مجموع اگر بتوانید با سرعت مناسب و مکث های سنجیده صحبت کنید، حس کنجکاوی مخاطب را تحریک خواهید کرد تا حواس جمع پای ادامه صحبت هایتان بنشیند.

واضح صحبت کنید

برای اینکه طرز صحبت کردن تان جذاب تر به نظر برسد، حتما کلمات را واضح ادا کنید. باید در تلفظ کامل و صحیح تمام کلماتی که بر زبان تان جاری می شوند، دقت کافی داشته باشید. برای جلوگیری از نوک زبانی تلفظ کردن کلمات باید دهان خود را هنگام صحبت به اندازه کافی باز و لب ها را شل کنید و همچنین اجازه بدهید که زبان و دندان ها در وضعیت مناسب قرار بگیرند. گلو نیز باید باز و آزاد باشد تا بتوانید کلمات را با صدای رسا ادا کنید. شاید اولش برای تان سخت باشد تمام کلمات را کامل و صحیح تلفظ کنید، اما مطمئن باشید تلفظ واضح کلمات بعد از مدتی تمرین برای تان طبیعی خواهد شد.

نفس عمیق بکشید

تنفس عمیق یکی از مهم ترین مهارت های جذابیت صدا و فن بیان به شمار می رود. اغلب مردم هنگام صحبت کردن تند و کم عمق نفس می کشند و به همین علت صدایشان تودماغی و غیرعادی شنیده می شود. البته گاهی نفس کشیدن غلط به علت استرس است که موجب می شود صدا جیغ جیغی و گوش آزار شنیده شود و فرد نتواند با اعتماد به نفس جلوه کند. متأسفانه در چنین مواقعی هرچه بیشتر دست و پا بزنید که خوش آهنگ صحبت کنید بدتر خواهد شد، مگر اینکه به جای قفسه سینه از دیافراگم نفس بکشید.

برای تمرین با پنج شماره یک نفس عمیق بکشید، طوری که شکم تان از هوا پر شود و سپس با پنج شماره هوای فرو داده شده را خارج کنید. می توانید یک دست تان را روی شکم خود درست زیر آخرین دنده بگذارید و نفس بکشید؛ اگر شانه هایتان همزمان با دم و بازدم به بالا و پایین حرکت کردند و نیز توانستید انبساط شکم تان را حس کنید، یعنی درست نفس می کشید. طرز صحیح نفس کشیدن را به همین ترتیب تمرین کنید و بعد از اینکه خوب مسلط شدید، هنگام صحبت کردن نیز همین طور نفس بکشید. و اما دو نکته:

- یادتان باشد وقتی در حالت نشسته یا حتی ایستاده صحبت می کنید، پشت تان صاف باشد و قوز نکنید. سرتان را بالا و شانه هایتان را به سمت عقب بگیرید تا راحت تر بتوانید نفس عمیق بکشید و صدای جذاب تری پیدا کنید. صاف نشستن و بدون قوز ایستادن به افزایش اعتماد بنفس نیز کمک می کند.

- دم و بازدم خود را طوری تنظیم کنید که در پایان جملات دم بگیرید و با مکث کوتاهی که ایجاد می شود به مخاطب تان فرصت بدهید تا محتوای کلام تان را هضم کند. البته اگر نفس عمیق بکشید، دیگر مجبور به نفس گیری مداوم بین جملات نخواهید بود و می توانید بی درنگ به جمله ی بعدی بروید.

آب کافی بنوشید

سیراب بودن بدن به افزایش کیفیت صدا کمک می کند. اگر خودتان را در طول روز به جای آب فقط به نوشیدنی هایی مانند قهوه، نوشابه و امثال اینها ببندید، از رطوبت مورد نیاز تارهای صوتی کاسته خواهد شد و در نتیجه جذابیت صدایتان پایین می آید. تارهای صوتی باید انعطاف پذیر باقی بمانند تا بتوانند سریعا ارتعاش کنند. میانگین ارتعاش تارهای صوتی در زنان ۲۰۰ بار در ثانیه و در مردان ۱۲۰ بار در ثانیه است.

با گام کنترل شده صحبت کنید

گام صدا (نوسانات صدا به لحاظ کوتاهی و بلندی) تاثیر بسزایی در جذابیت صحبت کردن دارد. اگر روی گام صدای خود کنترل نداشته باشید و با گام لرزان صحبت کنید، مخاطب احساس خواهد کرد که دست پاچه هستید و هول کرده اید. اما اگر بتوانید بر گام صدای خود مسلط شوید، شنونده از گوش دادن به کلام تان احساس آرامش خواهد گرفت و ترغیب می شود پای ادامه ی صحبت تان بنشیند. نباید در تمام مدت با گام یکنواخت صحبت کنید، بلکه گام متغیر اما کنترل شده تاثیرگذارتر است. مثلا می توانید برای تاکیدگذاری روی برخی کلمات گام صدای خود را بالاتر ببرید تا توجه مخاطب جلب شود.

صاف بنشینید ، صاف بایستید

طرز نشستن یا ایستادن روی کیفیت صدا تأثیر می گذارد. صاف و بدون قوز بنشینید و بایستید تا بتوانید درست نفس بکشید و کلمات را با صدای رسا تلفظ کنید. در مورد وضعیت سر نیز اگر چانه را بالا بگیرید و سر را اندکی کج کنید، از رزونانس صدا کاسته می شود و بیان واضح تری خواهید داشت. همچنین یادتان باشد اگر شانه ها را منقبض کرده و به گوش خود نزدیک کنید، بخش قابل ملاحظه ای از قدرت بالقوه ی صدایتان را از دست خواهید داد.

پرحرارت صحبت کنید

برای اینکه بتوانید پرحرارت و انگیزشی صحبت کنید، باید شخصیت، محتوای کلام و نیت تان از پیامی که به مخاطب می رسانید همگی در یک راستا باشند. شخصیت یعنی خودِ خودتان با همه ی افکار و تجاربی که موجب تمایزهای فردی می شوند و به شرایط منحصربه فرد زندگی افراد بستگی دارند. محتوای کلام هم که معلوم است، یعنی همان موضوع صحبت، پیامی که در قالب کلمات به مخاطب تان ارائه می دهید. نیت نیز به هدفی گفته می شود که انتظار دارید در نتیجه ی صحبت هایتان کسب کنید. وقتی این سه، شخصیت و محتوای کلام و نیت، بر یکدیگر منطبق باشند، صدایتان سرشار از شور و حرارتی خواهد شد که مخاطب را میخکوب می کند. افرادی که این گونه صحبت می کنند، کلام شان معتبر و راستین به نظر می رسد، در حالی که مثلا اگر نیت تان نامشخص یا در تضاد با پیامی که منتقل می کنید باشد، از قدرت صدایتان کاسته خواهد شد و در نهایت بی مخاطب می مانید!

تمرینات آوازی انجام دهید

برای اینکه بتوانید در حالت طبیعی با صدای جذاب تری صحبت کنید، باید کمی تمرینات آوازی انجام دهید. مثلا می توانید مقابل آینه بایستید، دهان تان را شل کنید و تارهای صوتی خود را به حالت استراحت دربیاورید. برای اینکه تارهای صوتی تان استراحت کنند یک خمیازه ی کشدار بکشید، فک تان را به چپ و راست تکان دهید یا مثلا آهنگی را که بلد هستید پیش خودتان زمزمه کنید. حتی می توانید ماهیچه های گلویتان را به آرامی با انگشت ماساژ بدهید.

همچنین سعی کنید ظرفیت و حجم تنفسی خود را بالا ببرید. باید تمام هوایی را که به داخل ریه ها فرو می دهید، در هنگام بازدم کاملا از ریه ها خارج کنید. سپس یک نفس عمیق بکشید و قبل از بازدم ۱۵ ثانیه نفس تان را نگه دارید. دیگر اینکه روی گام صدای خود کار کنید. برای تمرین، صدایی مثل صدای «اَ» را ابتدا با گام معمولی به شکل آواز بخوانید و به تدریج گام صدایتان را پایین بیاورید. حتی توصیه می شود عبارات دارای تلفظ دشوار را با خودتان تکرار کنید. مثلا چند بار پشت سر هم بگویید: «چه ژست زشتی!»

با صدای بلند تمرین کنید

برای اینکه یاد بگیرید روی تلفظ، سرعت و بلندی صدای خود کنترل داشته باشید، باید با صدای بلند تمرین کنید. متنی از یک کتاب یا مجله را در دست بگیرید و با صدای بلند بخوانید. حتی می توانید همین تمرین را با متن یک سخنرانی معروف نیز انجام دهید. یادتان باشد در زمان تمرین صاف بایستید، نفس عمیق بکشید و هنگام خواندن متن دهان تان را به اندازه ی کافی باز کنید. اگر با تمرین کردن جلوی آینه حس و حال بهتری می گیرید، حتما مقابل آینه تمرین کنید. این تمرین را به قدری تکرار کنید تا از شنیدن صدای خودتان احساس رضایت داشته باشید. بعد از اینکه به جنبه های مختلف صدای خود مسلط شدید، مهارت هایی را که یاد گرفته اید در مکالمات روزمره به کار ببندید.

صدایتان را ضبط کنید

خیلی ها خوش شان نمی آید به صدای خودشان گوش کنند، اما توصیه می شود صدایتان را ضبط کنید و به صدای خودتان گوش دهید. با این کار می توانید به ایرادهایی که شاید در حالت عادی قابل تشخیص نباشند پی ببرید. تلفظ های غلط، سرعت نامناسب هنگام صحبت کردن و اشکالات گام با این روش قابل تشخیص خواهند بود. اتفاقا این روزها که اغلب تلفن های همراه از قابلیت ضبط صدا برخوردار هستند، با زحمت کمتری می توانید به این تمرین بپردازید. حتی بد نیست حین تمرین از خودتان فیلم هم بگیرید تا بتوانید حالت بدن، تماس چشمی و حرکات لب هایتان را نیز زیر نظر بگیرید.

از یک مربی صدا کمک بگیرید

اگر قصد دارید به طور جدی روی صدای خود کار کنید، توصیه می شود از یک مربی صدا کمک بگیرید. مربی صدا می تواند اشکالات صدایتان را تشخیص دهد و کمک کند این اشکالات را برطرف سازید. اگر لهجه محلی یا خیلی محاوره ای دارید، مربی صدا کمک تان خواهد کرد بدون لهجه یا با لهجه ی کمتری صحبت کنید .به ویژه اگر به علت داشتن لهجه در برقراری ارتباط با دیگران مشکل دارید، تمرین با یک مربی صدا ضروری است.

اما اگر احساس می کنید نیازی به تمرین با مربی صدا ندارید، پس حداقل مقابل یکی از اعضای خانواده یا دوستان تان تمرین کنید. یادتان باشد باید مقابل کسی تمرین کنید که خودش از فن بیان بالایی برخوردار باشد و بتواند روان و فصیح صحبت کند. این قبیل افراد می توانند اشکالات تان را هنگام صحبت کردن تشخیص دهند و در جهت رفع اشکالات راهنمایی تان کنند. با تمرین کردن مقابل دیگرات حتی اعتمادبه نفس تان نیز افزایش خواهد یافت.

هنگام صحبت کردن لبخند بزنید

اگر منعطف، دوستانه و دلگرم کننده صحبت کنید، مخاطب نسبت به خودتان و محتوای کلام تان قضاوت خوشایندتری خواهد داشت. این در حالی است که اگر خشونت آمیز، نیش دار و کسل کننده صحبت کنید، روی مخاطب تان تأثیر منفی خواهید گذاشت. برای اینکه لحن صحبت کردن تان دوستانه تر و گرم به نظر برسد، هنگام صحبت لبخند بزنید. البته لبخند زدن حین صحبت کردن همیشه ممکن نیست. مثلا وقتی درباره ی یک موضوع خیلی جدی صحبت می کنید، جالب نیست لبخند بزنید. اما اگر امکانش بود، همین که فقط اندکی گوشه های دهان تان به سمت بالا تغییر وضعیت بدهند کافی است تا صدایتان حتی از پشت تلفن دلنشین تر به نظر برسد. مطمئن باشید اگر صدایتان را به اندکی احساسات زیبا آغشته کنید، تأثیرگذارتر خواهید بود. اما هرگز پوزخند نزنید.

مطمئنا خیلی از شما در جایی از زندگی حرفه ای و حتی شخصی تان مجبور شده اید برای جمعی سخنرانی کنید. منظور ما از سخنرانی، فقط صحبت کردن پشت تریبون یا در سالنی بزرگ و در مقابل هزاران مخاطب نیست، این وضعیت حتی می تواند زمانی رخ دهد که می خواهید در جلسه ای کاری، پیشنهاد یا پروپوزالی مطرح کنید، یا حتی برای دفاع از پایان نامه تان در مقابل جمعی سخن بگویید. به هر حال، چیزی که اهمیت دارد، ارائه سخنرانی پرانرژی و دلنشینی است که بر شنوندگان تاثیر بگذارد. در اینجا تکنیک هایی معرفی می کنیم که تضمین می کنند بدون از دست دادن اعتبار حرفه ای تان، توجه دیگران را در هنگام سخنرانی به خود جلب کنید.

سخنرانی خود را کوبنده شروع کنید

با همان جمله اول شنونده را میخکوب کنید. افراد سیگاری، کبریت هایی را دوست دارند که با اولین حرکت روشن شوند و شنوندگان سخنرانی هایی را دوست دارند که با اولین جمله توجه آنها را جلب کنند. در اینجا چند مثال از این جمله ها را ذکر می کنیم:

  • - «ما امروز در مکان نبرد ایستاده ایم، مکانی که ۴۰ سال پیش، شاهد بدترین روزهای جنگ بود.» -رونالد ریگان، رئیس جمهور سابق ایالات متحده.
  • - «من امروز به عنوان نماینده ای از خانواده ای سوگوار، در مقابل کشوری ماتم زده و دنیایی متحیر ایستاده ام.» -کُنت اسپنسر، برادر لیدی دیانا.
  • - «ای کاش شما هم آنجا بودید…» -پاتریسیا فریپ، رئیس سابق انجمن ملی سخنرانان.

همه این جملات آغازین، ما را وادار می کنند که به جلو خم شویم، گوش مان را تیز کنیم و از خود بپرسیم سخنران ما را به کجا خواهد برد. آنها خیلی سریع سرِ اصل مطلب رفته اند و با ایجاد تعلیق، حس اشتیاق و کنجکاوی ما را برانگیخته اند. همه این جملات توجه ها را به خود جلب می کنند. شنونده میخکوبِ حرف های سخنران می شود و چاره ای جز گوش دادن و توجه کردن ندارد.

شنوندگان را مخاطب قرار دهید

بعد از اینکه با شروعی کوبنده توجه شنوندگان را جلب کردید، آنها را مخاطب قرار دهید. درباره اهداف ، انگیزه ها و نگرانی های شان حرف بزنید. سیسِرون، خطیب معروف روم باستان و یکی از بزرگترین سخنرانان تاریخ، گفته است: «تحریک کردن و نشانه گرفتن اضطراب مخاطب، از مهم ترین تکنیک های سخنرانان موفق است.» منظور او این بوده است که با یادآوری حس نیاز یا چیزی که سعادت مخاطبان را تهدید می کند، می توانید توجه آنها را به سخنان خود جلب کنید. خیلی از شرکت هایی که می شناسم از یکی از عناصر ترس، نا امنی یا تردید برای ترغیب مشتریان به خرید محصولات شان استفاده می کنند. حتی وجود یکی از این عوامل توجه ما را به خود جلب می کند و وقتی به سراغمان می آید، حس عجیبی در سینه مان احساس می کنیم.

در شروع سخنرانی از موضوعات و جملات ملموس استفاده کنید

از زبان و جملاتی استفاده کنید که برای شنوندگان قابل درک باشند. از همان ابتدا آنها را درگیر جملات انتزاعی یا مفاهیم آکادمیک نکنید. بهتر است دانش خود را مخفی نگه دارید. بهترین راه برای وارد شدن به موضوع استفاده از تکنیک داستان گویی است، چون ذهن ما طوری برنامه ریزی شده که اطلاعات را از طریق داستان بهتر دریافت می کند. داستانی جالب تعریف کنید تا توجه مخاطبان را جلب کنید.

به عنوان مثال، جمله آغازین رابرت کندی، وقتی در قایقی بر روی رود «هادسون» سخنرانی می کرد را در در نظر بگیرید:

او با اشاره به سمت جنوب، اینگونه شروع کرد: «اگر شما به این مسیر نگاه کنید، کانال هایی را می بینید که میلیون ها سال بزرگترین مکان تخم ریزی برای تاس ماهی ها در دنیا بوده اند.»

البته وقتی به جایی که او اشاره می کرد نگاه می کردید، چیزی به جز آب آلوده ی خاکستری رنگ نمی دیدید، هیچ تاس ماهی ای دیده نمی شد اما تصویری که در ذهن تداعی می شد، تصویر رودخانه ای بود که تا چشم کار می کرد ماهی ها در آن جست و خیز می کردند. سپس، او بعد از این جمله، به صحبت درباره مشکلات رودخانه هادسون پرداخت.

مانند رود، پویا و در جریان باشید

وقتی در حال تماشای فیلم هستیم، اگر هیچ اتفاقی نیفتد، علاقه خود را از دست خواهیم داد یا وقتی نویسنده رمانی که در حال مطالعه اش هستیم، دو صفحه را به توصیف باغی اختصاص می دهد، حوصله مان سر می رود و حتی ممکن است مایل به خواندن ادامه کتاب نباشیم. مغزمان دائما به ما می گوید: «من هیجان، درام، اتفاق و تعلیق می خواهم.» همین موضوع در مورد شنوندگان سخنرانی هم صدق می کند. شنوندگان، سخنرانی هایی را که مختصر و بامفهوم باشند و آنها را به سمت نتیجه راهنمایی کنند، دوست دارند.

به تفاوت بین رودخانه و کانال فکر کنید. کانال جریان ندارد ولی رود حرکتی پویا دارد و دائما در حال تغییر است. برای راضی نگه داشتن میلِ سیری ناپذیر شنوندگان به تنوع، سخنرانی خود را مثل جریان رودخانه انجام دهید نه مثل یک کانال. مطمئن باشید که در هر لحظه اتفاق تازه ای خلق می کنید، خصوصا وقتی وبینار (سمینار اینترنتی) برگزار می کنید چون احتمال پرت شدن حواس شنوندگان در این نوع سمینارها بیشتر است.

خیلی زود سر اصل مطلب بروید

یکی از لذت های مخاطبان این است که خیلی سریع نکته ای را که می خواهید بگویید درک کنند. وقتی لذت این کار را از آنها می گیرید، از شما دلخور می شوند. سخنرانی خود را مانند قطاری سریع السیر از یک نقطه خاص شروع کرده و در ذهن مخاطب تاثیر بگذارید. پس خیلی سریع اصل مطلب را با شنوندگان در میان بگذارید تا تمامی هوش و حواس شان را به شما بدهند.

اعتراف به مسئله ای شخصی در مورد خودتان نیز باعث می شود شنوندگان با شما احساس نزدیکی کنند. یکی از دوستان که در شرکتش مدیر ارشد بود، در جلسه ای که با همکارانش داشت اعتراف کرد برای اینکه از پس مخارج دانشگاه بربیاید، مشاغل مختلفی مانند متصدی بار، راننده ی تاکسی و آشپزی را امتحان کرده است. افراد حاضر در جلسه بعد از شنیدن سخنرانی او که هدفش این بود ثابت کند ما می توانیم به چیزهایی بیشتر از آنچه انتظار داریم دست پیدا کنیم، متحیر و در عین حال خشنود شدند. اعتراف کردن حقیقت درباره خودتان و صادق بودن، نشانه شجاعت است.

با مخاطبان تعامل داشته باشید

دانشمندان علوم اجتماعی ثابت کرده اند که مخاطبی که فعال باشد بهتر از مخاطبی که فقط گوش می دهد، متقاعد خواهد شد. نقش داشتن فعالِ شنوندگان در سخنرانی باعث می شود با دقت بیشتری به شما گوش دهند و نکته هایی را که بیان می کنید، به خوبی درک کنند. زمانی که استاد، از دانشجویانی که به نظر غیرفعال تر می رسند سوال می پرسد و مجبورشان می کند هوشیار باشند و نقش فعالی در کلاس بازی کنند.

به عنوان مثال، در تظاهرات توده ای حزب نازی، زمانی که هیتلر فریاد می زد «زیگ» (Sieg) و مردم در جواب می گفتند «هایل» (Heil)، در حالی که بازوهای خود را به نشانه سلام حزبی بالا می بردند، همه مردم دنیا به چشم خود دیدند که فعال بودن شنوندگان چه تاثیری در پذیرش حرف های سخنرانان دارد. در اینجا این مثالی منفی را آوردیم، چون یادآور این است که چیزی که می تواند سخنران را تبدیل به رهبری عوام فریب و خطرناک کند تکنیک هایی که استفاده می کند نیست، بلکه اهداف مثبت یا منفی او است.

برای اسلایدهای تان تیتر های واضح بنویسید

اگر در هنگام سخنرانی از اسلاید استفاده می کنید، برای آنها از تیترهایی استفاده کنید که نقطه نظر تان را بیان می کنند. شنوندگان ایده اصلی را از تیترها دریافت می کنند و بعد درون اسلایدها به دنبال شواهدی برای اثبات آن ایده ها می گردند.

به عنوان مثال: «ما می توانیم بر بازار تسلط داشته باشیم»، نسبت به «سهم بازار»، تیتر بهتری است. به این دلیل بهتر است که انجام عملی را به ذهن یادآوری می کند، مفهومی احساسی و متفکرانه دارد و توجه شنوندگان را بیشتر از عبارت خنثای «سهم بازار» به خود جلب می کند.

سخنرانی کوتاهی داشته باشید

قبل از اینکه شنوندگان خسته شوند و دیگر به حرف هایتان گوش ندهند، سخنرانی را تمام کنید. وقتی مخاطبان از نظر جسمی خسته شوند، ذهن شان هم غیرفعال می شود.

روی صحنه حضور داشته باشید

حضور انسان به تنهایی بر روی هر نوع صحنه ای، چه بر روی زمینِ اتاقی کوچک باشد یا بر روی سِنی مرتفع در سالن تئاتری بزرگ، تاثیرگذار و عمیق است و فورا توجه مخاطبان را به خود جلب می کند. «رالف والدو امرسون» (شاعر و نویسنده قرن نوزدهمی آمریکایی) می گوید: «چیزی که هستید آنقدر گویا و بلند حرف می زند که هیچ کس نمی تواند صدای حنجره تان را بشنود.»

شنوندگان تمام حرکات سخنران را تعبیر و تفسیر می کنند: آنها صورت، ریتم درونی ، طرز ایستادن ، صدا و زبان بدن شما را می خوانند. ذهن انسان با توجه به کوچک ترین نشانه های فیزیکی، قصد و نیت اخلاقی فرد مقابل را متوجه می شود. مشکل اینجاست که ذهن این کار را در کَسری از ثانیه انجام می دهد و مطمئنا سخنرانی شما تا این حد کوتاه نخواهد بود. در ضمن ممکن است مضطرب باشید و نتوانید در بهترین وضعیت خود ظاهر شوید، و این به نوبه ی خود می تواند بر مهارت های تکنیکی شما در جلب و حفظ توجه مخاطبان اثر بگذارد.

در هر سخنرانی یا معارفه کاری، لحظات زیادی وجود دارند که شنوندگان مجبور هستند برای گوش کردن تلاش کنند، ولی وقتی خودتان و مطلبی که قصد بیانش را دارید برای مخاطب جالب به نظر برسید، راحت تر به حرف های شما گوش می دهد.

Speech and Communication skills training

صدای هر فرد منحصر به خود او است. لهجه از موقعیت جغرافیایی خبر می دهد. نشانه هایی از حالات روحی در آهنگ صدا و جان کلام نهفته و مانند ظاهر، گویای شخصیت فرد است، مثلا عزت نفس پایین با ایجاد تردید در صدا، خود را نشان می دهد. فرد خجالتی صدای آرامی دارد، حال آنکه تسلط بر آهنگ صدا و شفافیت کلام از نشانه های افراد با اعتماد به نفس است. حال ببینیم که چطور از صدای مان برای جذاب تر صحبت کردن استفاده کنیم :

منظور از کلام گیرا و موثر، مفهوم قدیمیِ سخنوری نیست، بلکه با اعتماد به نفس و شفاف در جمع سخن گفتن است، که هم زمان بر روی شخصیت شما نیز اثر می گذارد.

عوامل لازم برای داشتن کلام موثر :

  • - لهجه
  • - تمایل برای بیان مطلب
  • - تاثیر نفَس بر روی صدا و کلام
  • - تولید آوا

لهجه در صحبت کردن

لهجه های منطقه ای و بومی جنبه ی مثبتی دارند و بخشی از شخصیت فرد محسوب می شوند. به تدریج، در طی سالیان، با مهاجرت افراد و قرارگیری در معرض رسانه ها، لهجه ها دارند از بین می روند. این امر از جهاتی تاسف برانگیز است چرا که لهجه ها به صدا بُعد و تمایز می بخشند و بر فردیت هر شخص تاکید دارند.

عادت کردن به آهنگ صدای خود، اهمیت زیادی دارد. برخی از افراد در محیط های خصوصی به ویژه خانه، راحت تر هستند چون لزومی ندارد خود را با عرف و انتظارات اجتماعی منطبق کنند، اما در محیط های عمومی چنین نیستند، چون عوامل مختلفی وجود دارند بر شیوه ی بیان و کلام شان اعمال قدرت می کنند.

در محیطی غیررسمی مثل خانه، صدای خود را ضبط کنید. برای عادت کردن به صدای خود به دقت به آن گوش کنید. قطعا متوجه برخی از جنبه های کلام خود می شوید که اثرگذاری پیام شما را کاهش می دهند.

اغلب افراد صدای ضبط شده خود را دوست ندارند. همان طور که برخی، عکس های خود را نمی پسندند و از آن خجالت می کشند. بسیاری از ما به شنیدن صدای خود عادت نداریم و این احساس کاملا طبیعی است. مرحله ی اولِ «واقعا صدای من اینطوریه؟» را پشت سر بگذارید تا درک بهتری نسبت به صدای خود پیدا کنید.

وقتی آرام و راحت هستید، اعتماد بنفس بیشتری دارید. بنابراین وقتی در خانه به صدای خود گوش می کنید، بیشتر متوجه می شوید که از نظر دیگران صدای تان چطور شنیده می شود. اگرچه دقیقا آنگونه که دیگران صدای شما را می شنوند، نمی توانید صدای خود را بشنوید، اما می توانید از تاثیر آن بر روی دیگران آگاه شوید. با درک حالت طبیعی صدای خود می توانید کنترل بیشتری روی آن داشته باشید.

افراد در زندگی روزمره ی خود از زبان غیررسمی استفاده می کنند اما همین که در موقعیت رسمی قرار می گیرند به صورت خودآگاه رسمی صحبت می کنند. به ویژه در مکان های عمومی و در مقابل افراد غریبه این امر به وضوح دیده می شود.

هر چه به صدای رسمی خود بیشتر عادت کنید، استفاده از آن در شرایط واقعی راحت تر است. از طرفی به هنگام گفت و گو، افراد تمایل دارند تا از عبارات کوتاه تری استفاده کنند. خواندن با صدای بلند به شما کمک می کند تا به رسایی صدای خود عادت کنید.

مهارت در ایجاد کلام گیرا

تمرین افزایش مهارت در ایجاد کلام گیرا :

یک متن کوتاه را برای خواندن انتخاب کنید، مثلا دو صفحه از یک کتاب. ابتدا آن را در سکوت مطالعه کنید، سپس با صدای معمولی خود، آن را بلند بخوانید. نگران لغزش و لکنت خود نباشید و به خواندن ادامه دهید. حال برای بار سوم آن را بخوانید، در صورت امکان صدای خود را ضبط کنید و موارد زیر را به خاطر داشته باشید:

* سرعت خود را کم کنید: می خواهید متن را هرچه زودتر تمام کنید؛ این یک واکنش طبیعی است و البته باعث ایجاد لغزش در گفتار می شود. وقتی که عصبی هستید نیز ریتم کلام سریع می شود و فهم صحبت شما را مشکل می کند.

* سر خود را بالا بگیرید: صورت را درون کتاب فرو نبرید و صدایتان نباید به سمت زمین باشد.کتاب را بالاتر نگه داشته و با صدای رسا مطلب را بخوانید.

* گاهی مکث کنید: در پایان هر جمله و یا هر پاراگراف استراحت کوتاه دو تا سه ثانیه ای داشته باشید. مکث برای ایجاد تاکید موثر است.

همه افراد با انجام تمرینات ساده مانند تمرین بالا به صورت روزانه می توانند صدای خود را تقویت کنند. برای بهتر شدن باید نسبت به تمرینات متعهد باشید و مرتب روزی چند دقیقه آن را انجام دهید.

تاثیر نفس بر صدا و کلام

احساسات بر صدای ما تاثیر می گذارند و حتی گاهی آنچنان شدت می گیرند که صدا را در گلو خفه می کنند. همانطور که خواننده ها به صورت حرفه ای آموزش می بینند تا صدای خود را در هر شرایطی و برای تولید دامنه ای از اصوات آماده نگه دارند، می توان از تمرینات فیزیکی برای انعطاف پذیری بیشتر صدا استفاده کرد.

به هنگام استرس الگوی تنفسی شخص تغییر می کند. وقتی ماهیچه ها منقبض و کشیده می شوند نمی توان از حداکثر ظرفیت شش ها استفاده کرد. ویژگی مشترک میان حالت ترس و عصبی شدن، انقباض در گردن و شانه ها است. چون تحت فشار، تنفس شدت می یابد. هوای کافی استنشاق می شود اما زمان کافی برای بازدم و استراحت وجود ندارد.

تنفس صحیح به دو دلیل مهم است:

اول- استفاده از حداکثر ظرفیت شش ها باعث می شود تا تنفس، صدا را تقویت کرده و آن را پرتر و محکم تر نشان دهد. افرادی که صدای ضعیفی دارند و نگران هستند که صدای آنها در میان جمع شنیده نشود می توانند از این شیوه استفاده کنند. میزان صدا در شکم کنترل می شود نه در گلو، در نتیجه تنفس کامل کنترل بیشتری بر روی صدا ایجاد می کند.

دوم- تنفس عمیق و منظم با از بین بردن تنش ها، اثر درمانی و آرام بخش دارد. افراد آرام، افرادی متعادل، پذیرا و با اعتمادبه نفس هستند. استفاده از تکنیک های تنفس منظم مانند مدیتیشن، یوگا و خلسه و همچنین آزادسازی اصوات در قالب مناجات، مانتراها و سرودخوانی در مراسم عبادی در مذاهب مختلف، اتفاقی و برحسب تصادف صورت نگرفته است. با رهایی از تنش های فیزیکی، استرس های روانی کاهش می یابد و ذهن برای پیش برد اهداف خلاقانه، به طور موثری آزاد می شود.

تمرین تنفس در فن بیان :

  • ۱- در یک وضعیت راحت، پاها را به اندازه ی یک گام از هم باز کنید، زانوها نباید قفل و یا تحت فشار باشند، ستون فقرات به صورت مستقیم ، سر به حالت متعادل و عضلات صورت باید راحت باشند.
  • ۲- دم و بازدم باید هرکدام تا سه شماره طول بکشند.
  • ۳- وقتی که نفس می کشید شانه های خود را بالا نیاورید. دم از طریق بینی و بازدم از طریق دهان صورت گیرد. به طور خودآگاه به تنفس خود فکر کنید که چگونه تا انتهای شش ها پایین می رود.
  • ۴- کف دست را روی شکم خود قرار دهید تا حرکات آن را حس کنید. به هنگام دم و بازدم، اندکی به دست خود فشار بیاورید.
  • ۵- تمرین تنفس را ده بار انجام دهید.

بعد از چند روز که از انجام این تمرینات گذشت، با توجه به برداشت و توان خود می توانید بازدم را تا ۴، ۵ و ۶ شماره افزایش دهید و سپس به تدریج آن را به ده شماره برسانید. سپس به هنگام بازدم با صدای بلند از یک تا ده بشمارید. این تمرین را ۵ بار تکرار کنید. با افزایش کنترل بر روی بازدم، به هنگام سخن رانی در جمع و یا جلسه، نفس کم نمی آورید.

تولید آوا در فن بیان

سه عنصر اصلی در تولید آوا در زیر آورده شده که دانستن آن برای هر فردی که می خواهد گوینده تاثیرگذاری باشد، ضروری است:

  • ۱- بلندی صدا : برای شنیده شدن
  • ۲- شفافیت صدا : برای فهم کلام
  • ۳- تنوع صدا : برای ایجاد علاقه مندی

بلندی صدا در فن بیان :

منظور چیزی شبیه دکمه تنظیم صدا در تلویزیون ها نیست. برخی از افراد به طور طبیعی صدای لطیفی دارند و به لحاظ فیزیکی نمی توانند با صدای بلند صحبت کنند و به علاوه، اگر صدا خیلی زیاد بلند شود، کیفیت آهنگ صدا پایین می آید. به جای بلند کردن صدا، باید رسا صحبت کرد. باید با تنفس، صدا را تقویت کرد، به هر میزانی که می خواهید رسا صحبت کنید، به همان مقدار نیاز به نفس دارید.

با کم و زیاد کردن بلندی صدا، بر کلمات تان تاکید کنید. حتی می توانید در یکی دو جمله صدا را در حد زمزمه پایین بیاورید (تا جایی که همچنان رسا باشد)، این کار به ایجاد توجه در مخاطب کمک می کند، اما مراقب باشید که بیش از حد این کار را نکنید.

به هنگام صحبت در جمع و یا یک جلسه، به هیچ وجه مخاطبِ صحبت شما نباید صرفا افراد صف جلو و یا نزدیک به شما باشند، بلکه باید خودآگاه کلام شما برای افراد دورتر نیز رسا باشد. صدای قوی، برخلاف صدای بلند، شما را شخصی مثبت جلوه می دهد.

شفافیت صدا در فن بیان :

برخی با دندان های فشرده و حرکت کم لب ها صحبت می کنند. خیلی کم باز کردنِ دهان و دقیق لفظ نکردن کلمات، علت اصلی فهم ناپذیری سخن است. در این حالت، صدا در دهان قفل می شود و قادر به خروج نیست. برای تلفظ درست و شمرده، باید فک ها از هم باز شوند. پس دهان را باز کنید، به هر صدایی که تولید می کنید قدرت ببخشید و به انتهای کلمات دقت ویژه ای داشته باشید. این کار تا حدی لب خوانی را هم برای مخاطب شما آسان می کند.

تنوع صدا در فن بیان :

برای تاثیرگذار و جذاب کردن کلام، تکنیک های خاصی وجود دارد که می توان از آنها استفاده کرد. آنچه اهمیت دارد این است که خودتان باشید و اینطور به نظر نیاید که دارید نمایش اجرا می کنید. کلمات همانطور که با خود معنایی حمل می کنند، حامل احساسات و عواطف ما نیز هستند. تنوع آوایی با تغییر در موارد زیر ایجاد می شود:

سرعت کلام در فن بیان :
اگر تند حرف بزنید شنونده نمی تواند آنچه می شنود را دریافت و هضم کند. راهکار مناسب در اینجا، تغییر در سرعت کلام است. گاهی سرعت را زیاد کنید و سپس آن را کم کنید تا اشتیاق مخاطب برای گوش دادن به شما حفظ شود.

زیر و بمی، لحن، تاکید در فن بیان :
وقتی در جمع صحبت می کنید، سعی کنید کلام شما تا جای ممکن انرژی و هیجان کافی داشته باشید تا بیشترین حد اطلاعات را منتقل کنید. منظور ایجاد فراز و فرودهای کنترل نشده در صدا نیست. صحبت باید جالب باشد و لحن و ریزه کاری داشته باشد. به یاد داشته باشید که وقتی عصبی و یا حتی هیجان زده هستید، تارهای صوتی منقبض و کوتاه شده و باعث می شوند صدا زیرتر به گوش برسد. به هنگام صحبت برای انتقال اهمیت موضوع و ایجاد تنوع، بر روی برخی از کلمات و عبارات تاکید کنید.

مکث کردن در فن بیان :
مکث کردن بسیار مهم است و برای برجسته کردن کلامِ قبل از خود و یا جلب توجه قبل از یک پیام مهم استفاده می شود. مکث یعنی سکوتی چند ثانیه ای. در واقع شنونده، معنی گفته های شما را در حین همین مکث رمزگشایی و درک می کند. پس آماده باشید که تا ۵ ثانیه هم سکوت کنید. این مکث های عامدانه اقتدار و اعتمادبه نفس شما را نشان می دهند.

به خاطر داشته باشید که قبل از هر موقعیت گفتاری مهم، چه قرار ملاقات یا جلسه باشد چه گفت و گو، بهتر است گرم کردن و آماده سازی صدا را انجام دهید. صدا مثل یک ساز می ماند؛ هیچ موسیقیدانی بدون تمرین و کوک کردن سازش وارد سالن برگزاری کنسرت نمی شود. زمان و دفعات گرم کردن صدا به شما و مدت زمانی بستگی دارد که می خواهید حرف بزنید.

آموزشگاه گردشگری و هتلداری پایا

آقای حیدری

با تشکر از زحمات شما. دوره آموزشی بسیار خوبی را گذراندم و چیزهای زیادی آموختم و بسیار خوشحالم در این آموزشگاه دوره دیدم. موفق باشید.1397/06/18

خانم تعالی

با عرض سلام و ادب و احترام فراوان. اینجانب با رضایت کامل این دوره رو به پایان رساندم و از تمامی خدمات آموزشگاه پایا اعم از نحوه آموزش و کیفیت کلاس، پاسخگو بودن اساتید،‌ نحوه برخورد همکاران اجرایی آموزشگاه و خلاصه تمامی موارد رضایت کامل دارم. امیدوارم دوره های مورد نظر دیگری را که نیاز دارم بتونم به انجام برسونم که صد درصد در این آموزشگاه توانمند و ارزشمند امکانپذیر هست.1398/02/15

خانم پورمسعودی

به نظرم همه چیز عالی بود. حتما به دوستانم آموزشگاه پایا رو پیشنهاد می کنم. بیان و نحوه تدریس استاد بسیار خوب بود و مطالب رو کاملا مسلط بودن. با تشکر1396/09/08

آقای فریدونی

با سلام و احترام خدمت همکاران محترم آموزشگاه گردشگری پایا. نحوه تدریس و آموزش بسیار عالی بود. آموزشگاه در اجرای و بازدهی خوب دوره بسیار عالی عمل کردن. نهایت سپاس رو از تمام زحمات شما دارم.1398/03/07

خانم شعبانی

با اینکه آشنایی زیادی با گردشگری نداشتم، کلاسی که اومدم خیلی خوب بود و تسلط استاد خوبی داشتن و همین باعث شد یاد بگیرم. ممنونم از آموزشگاه پایا1396/08/17

آقای لشگری

ضمن تشکر از کادر اداری بسیار خوب و حرفه ای آموزشگاه پایا، استاد گرانقدر با تمام وجود برای کلاس وقت گذاشتن و همراه دانشجویان کلاس بودن.1398/02/21

آقای جلالی

با تشکر فراوان از آموزشگاه پایا با محیطی عالی و استادانی گران قدر و خوب. امیدوارم به درجاتی بالاتر از این دست پیدا کنید و امیدوارم برای دوره های بعدی بتونم بیام.1398/08/03

خانم نظربیگی

آموزش گردشگری پایا خوب، اساتید عالی و کادر اجرایی همه خوب و عالی بودن. با تشکر از شما بخاطر خدمات خوبی که برای دانشجویان خودتون انجام میدین.1399/03/29

خانم عسگرزاده

واقعا از کلاسم در این مدت لذت بردم و راضی بودم. استادم بیار روش عالی برای تدریس داشتند. آموزشگاه حیلی محیط خوب و گرم و صمیمی داشت. از اینکه اینجارو برای آموزشم انتخاب کردم بی نهایت خوشحالم1398/11/21

خانم قاصدی

ضمن عرض خسته نباشید و تشکر فراوان اینجانب از دوره فرانت آفیس گدرانده شده و استاد بسیار راضی بودم. سپاسگزارم1399/06/19

خانم ناصری

دوره گردشگری عمومی بسیار کامل و جامع بود. ممنونم از استاد عزیز بابت صبر و شکیبایی در طول این دوره آموزشی. با تشکر از آموزشگاه پایا1399/04/22

خانم زنجانی

با تشکر از آموزشگاه گردشگری پایا. ممنونم بابت مطالب و آموزه های بسیار کاربردی و مفیدتان. امیدوارم که بتوانم بیشتر از اینها یاد بگیرم.1396/05/18

خانم فتحی زاده

با سلام و احترام. دوره خیلی خوب و مفیدی بود و من واقعا یاد گرفتم و استفاده کردم. از استاد و ارائه مطالب ایشون هم رضایت کامل دارم. ممنون از آموزشگاه هتلداری پایا1398/10/01

آقای صادق پوریان

با تشکر از همه کادر آموزشگاه پایا. نحوه آموزش شما واقعا متفاوت تر از بقیه آموزشگاه هایی بود که تابحال رفته بودم و بسیار مفید و کاربردی بود. سپاسگزارم.1398/07/15

آقای سعادت

استاد بسیار واضح مباحث رو بیان می کردن و از کلمات ساده استفاده می کردن. به جرات می تونم بگم اطلاعاتشون بی نقص و به روز هستش. از همکاران آموزشگاه پایا که بسیار مودبانه و خوش برخورد هم بودن کمال تشکر رو دارم.1399/05/16

خانم اسلامی

کیفیت محتوا و مطالبی که تدریس شدن خوب بود. استاد بسیار برخورد مناسبی داشتن و از حداکثر زمان برای ارائه مطالب آموزشی استفاده شد. با سپاس از آموزشگاه هتلداری پایا1398/11/18

خانم جمالی

برای سومین دوره اومدم آموزشگاه پایا. همه چی مثل دوره های قبل منظم و عالی برگزار شد. دوره برام کاملا مفید بود و از تمامی همکاران آموزشگاه گردشگری پایا تشکر می کنم.1395/05/25

خانم اسکندری

با تشکر فراوان از کادر مجرب آموزشگاه پایا. دوره بسیار کامل و آموزنده ای بود. مطالب با حوصله و کامل و بسیار خوب آموزش داده شد.1398/08/22

آقای صالحی

کلاس از نظر محتوای آموزشی بسیار مناسب و مورد نظر من بود و آن چیزهایی که من از کلاس می خواستم رو استفاده کردم. استاد از نظر اطلاعات در سطح بالا و بسیار خوب بود. با تشکر از آموزشگاه گردشگری پایا1394/07/15

خانم لطفی

تابحال 2 دوره در آموزشگاه گردشگری پایا گذروندم و یک دوره دیگر نیز ثبت نام کردم. واقعا نحوه آموزش عالی انجام میشه و کاملا مواردی که در کلاس گفته میشه کاربرد داره هنگام انجام کار. ممنونم1399/06/27

خانم شیرزادی

محیط بسیار عالی، استاد بی نظیر. همراهی و علاقه مندی به دوره بسیار عالی. واقعا همه جوره عالی بود. خسته نباشید به آموزشگاه پایا1398/09/15

آقای اولیایی

جلسات در سر ساعت مشخص شده برگزار شد. نحوه برخورد مسئولین و استاد بسیار عالی بود. صبر و حوصله استاد خیلی خوب بود.1396/11/28

خانم محمدیان

از دانش و معلومات و زحمات استاد برای راهنمایی و هدایت به سمت درست قدم برداشتن در مسیر شایسته و مناسب بهره مند شدیم که کاملا دلسوزانه انجام می شد. کمال تشکر رو از آموزشگاه پایا بابت این دوره دارم.1398/06/19

آقای پدرام

با تشکر از زحمات همکاران اجرایی آموزشگاه گردشگری و هتلداری پایا و همچنین استاد بسیار عالی که داشتم. با دقت و تسلط بالا به موضوعات مختلف آموزشی می پرداختند و به صورت کامل و روان درس می دادن.1398/07/30

آقای بحری

پس از جستجوی اینترنتی به آموزشگاه گردشگری و هتلداری پایا مراجعه کردم و پس از مشاوره اولیه ای عالی، که اطلاعات کافی بهم داده شد، در دوره شرکت کردم. میزان شهریه نسبت به خروجی کلاس و کیفیت اساتید خوب بود. گارانتی پس از دوره بسیار برام ارزشمنده. به صورت ۱۰۰ درصد برام رضایت بخش بود و تاحالا به ۹۰ درصد اهدافم رسیدم. تا الان موسسه پایا رو به کسانی که می خواستن کلاس برن پیشنهاد دادم.1398/02/15

نظرات دانشجویان درباره آموزشگاه گردشگری و هتلداری پایا

آموزش فن بیان | آموزشگاه فن بیان | کلاس فن بیان | دوره آموزش فن بیان | آموزش مهارت های سخنرانی | آموزش فن بیان و مهارتهای ارتباطی | آموزشگاه فن بیان در تهران | آموزشگاه فن بیان و سخنوری | مدرس فن بیان | آموزش خوب صحبت کردن | آموزش اعتماد به نفس | روشهای تقویت حافظه | آموزش روابط عمومی | آموزش رفع خجالت و کم حرفی | آموزش آداب معاشرت | آموزش برقراری ارتباط | تمرینات فن بیان | آموزش زبان بدن | استاد فن بیان | آموزش فن بیان با مدرک | آموزش فن بیان خصوصی | صحبت در جمع | Oratory Skills Training | Communication skills training

whatsapp