جاذبه های گردشگری ارمنستان

کشور ارمنستان ۲۹۸۰۰ کیلومترمربع مساحت دارد و تا پیش از انحلال اتحاد جماهیر شوروی، از مراکز مهم صنعتی شوروی سابق محسوب می شد. ارمنستان نخستین کشوری بود که در اوایل قرن چهارم میلادی، مسیحیت را به عنوان دین رسمی خود پذیرفت و کلیسای آن، (کلیسای حواری ارمنی) کاملاً خود مختار و متفاوت با کلیساهای دیگر در جهان است.

جمهوری ارمنستان سرزمینی کوهستانی است. سطح ارمنستان را مجموعه ای از کوهستان های دارای چین خوردگی بسیار، آتش فشان های بزرگ، قله های مخروطی، دره های تنگ رودخانه ای، دریاچه ها، چاله ها و گودال ها فرا گرفته است. سوان بلندترین و بزرگ ترین دریاچه کوهستانی قفقاز است. هوای ارمنستان ملایم است. در تابستان ها از مناطق جنوبی (فلات ایران) توده هوای گرمی که از منطقه گرمسیری وزیدن میگیرد به فلات ارمنستان می رسد. در زمستان ها هوای ارمنستان به شدت سرد می شود و فشار جو افزایش می یابد. آسمان ارمنستان اغلب آفتابی است. دمای هوا در ارمنستان به شدت تابع فصول سال است.

فرهنگ ارمنی بر پایه فرهنگ اقوام و طوایف از دیرباز ساکن در سرزمین کوهستانی ارمنستان رشد و تکامل یافته است؛ لذا در تکوین و رشد این فرهنگ نقش فرهنگ اورارتوها نقشی بسزا و بزرگ است. بخش های زیادی از فرهنگ ارمنستان براساس جغرافیا، ادب و هنر و موسیقی ارمنی پایه گذاری شده است.

گردشگری یکی از منابع اصلی درآمد کشور ارمنستان می باشد که نقش مهمی در اقتصاد ارمنستان ایفا می کند. در سال های اخیر، ورود گردشگران خارجی به این کشور افزایش داشته است. عمده گردشگران خارجی حاضر در ارمنستان، از کشورهای منطقه به این کشور سفر می کنند. از عوامل مؤثر در رونق صنعت گردشگری در این کشور، می توان به توسعه زیرساخت های لازم، تنوع بخشی به محصولات گردشگری، شناساندن مناسب این کشور در رسانه های جهان، لغو روادید برای کشورهای عضو اتحادیه اروپا و برخی دیگر از کشورها و اعطای آسان ویزا برای مسافران بیشتر کشورها و اتخاذ سیاست آسمان باز اشاره کرد.

جاذبه های گردشگری ارمنستان

جاذبه ها، گردشگری و دیدنی های ارمنستان

جاذبه های گردشگری ارمنستان

مجسمه مادر ارمنستان: را می توان مهم ترین جای دیدنی در تمام این کشور دانست. این مجسمه را با نام مام ارمنستان نیز می شناسند. این مجسمه ۲۲ متر ارتفاع و روی یک سکوی بسیار بلند قرار دارد. در دست این مجسمه شمشیری بسیار بزرگ به چشم می خورد. در حقیقت این تضاد نمادی از مهم مادرانه و حس مبارزه طلبی در راستای آزادی است.

جاذبه های گردشگری ارمنستان

میدان آزادی ارمنستان: میدان آزادی در نزدیکی خانه اپرا در ایروان قرار دارد. این میدان محل اصلی اجتماعات مردمی در مناسبت ها و جشن های گوناگون است، و از مراکز اصلی خرید و پیاده روی به حساب می آید.

جاذبه های گردشگری ارمنستان

میدان جمهوری، سمبل استقلال ارمنستان: این میدان معروف ترین نماد ایروان است و هر ساله جشن استقلال ارمنستان در این میدان برگزار میگردد. شب ها با نورپردازی و رقص فواره ها فضای بسیار زیبایی را برای گردشگران خلق می کند.

خانه اپرا در ایروان: این بنا درست مقابل میدان آزادی قرار دارد و توسط طراح و معمار معروف ارمنی الکساندر تامانیان ساخته شده است. در این جا می توانید از باله و نمایش های موزیکال، و تک نوازی سمفونیک و پیانو لذت ببرید.

جاذبه های گردشگری ارمنستان

کتابخانه تاریخی (موزه ماتناداران) ایروان: موزه مانتادارن موزه ای است که آثار خطی باستانی به زبان های ارمنی، یونانی و ... در آن نگهداری می شود و مجموعه کاملی از نسخ تاریخی است. در بیرون این موزه، مجسمه ماشتوش (مبدع خط ارمنی) وجود دارد.

جاذبه های گردشگری ارمنستان

معبد گارنی در ارمنستان: معبد گارنی تنها نماد باقی مانده از دوران پیش از مسیحیت در ارمنستان است. معبد گارنی پیش از مسیحی شدن ارمنی ها نیایشگاه مهر پرستان یا مهرابه بوده است که در آن میترا الهه باستانی را ستایش می کردند.

جاذبه های گردشگری ارمنستان

منطقه کاسکاد در ایروان: کاسکاد یکی از جاذبه های دیدنی ایروان است که محوطه بسیار تماشایی آن از فواره ها، چمن آرایی ها، مجسمه ها و... تشکیل شده و کاسکاد را به یک موزه هنر مدرن با فضای آزاد تبدیل کرده است.

جاذبه های گردشگری ارمنستان

دریاچه سوان، زیبای طبیعی در ارمنستان: دریاچه سوان که به مثابه نگین ارمنستان است یکی از بزرگ ترین و مرتفع ترین دریاچه های آب شیرین کوهستانی در دنیاست، ساحل این دریاچه پر از درختان تناور منظره های زیبای کارت پستالی است. تعدادی عبادتگاه و صومعه نیز در اطراف این دریاچه قرار دارد و گردشگران می توانند از تفریحات مختلف آبی که برای این دریاچه تدارک دیده شده و همچنین از رستوران های آن استفاده نمایند.

ارمنستان کشور مناظر طبیعی و دست ساخته های بسیار است، در این کشور گردشگرن می توانند از آثار باستانی و طبیعی و تاریخی زیادی بازدید کنند، شایان ذکر است علاوه به جاذبه هایی که در بالا معرفی شدند، موزه تاریخ ارمنستان، کلیسای گغارت، کلیسای جامع سارکیس مقدس، کلیسای سنت آستواتساتین نورک، دره گل ها، قلعه و موزه اربونی، مجموعه ورزشی هامالیر، مجتمع فرهنگی كلیسای جامع سنت گریگور روشنگر، کلیسای جامع زوارنتوس، پارک دنیای آب ایروان، پارک عشاق، موزه آثار چوبی، گالری هنر ملی ارمنستان، بنای یاد بود قتل عام ارامنه، موزه مارتیروس ساریان، خانه و موزه سرگئی پاراجانف، قلعه امبرد و کلیسای استوتساتسین، کوه آراگاتس، دریاچه آرپی، رصد خانه کاراهونج و ... از دیگر جاذبه های گردشگری ارمنستان هستند. همچنین بازار گوم یا گام نیز به عنوان یکی از دیدنی های ارمنستان معرفی شده است، این بازار یکی از بزرگترین و معروف ترین بازارهای فروش میوه خشک و شیرینی در ارمنستان به حساب می آید.

غذاهای ارمنستان

خوراکی ها و غذای هر منطقه از کره زمین نشان دهند تنوع گیاهی و زیستی آن منطقه است. چرا که غذا در هر کشوری از فرهنگ و آداب و رسوم غذایی آن کشور می آید و بیانگر تنوع مواد غذایی آن‌هاست و نشان می دهد که مثلا بیشتر دام ‌پروری می کنند یا شهری ساحلی دارند که غذای دریایی را ترجیح می دهند.

سبک آشپزی مردم ارمنستان نشان دهنده تاریخ و جغرافیای محل زندگی ارامنه، تأثیر غذاهای اروپایی و مناطق شرقی دریای مدیترانه روی آشپزی آن ها و همچنین محصولات کشاورزی سنتی و حیواناتی است که در مناطق پرجمعیت ارمنی ها رشد و پرورش یافته اند. برخی غذاهای ارمنی در زیر آورده شده است:

  • خش یا خاش نوعی کله پاچه.
  • خوروواتس (انواع کبابی مانند گوشت یا سبزیجات).
  • قاپاما که کدو تنبل پر شده از برنج پخته و میوه خشک و خشکبار است.
  • هاریسا یا نوعی هلیم بسیار غلیظ.
  • دلمه که هم با برگ انگور و هم با سبزیجاتی مانند کلم یا بادمجان و فلفل درست می شود.
  • کوفته.
  • مانته یا مانتی کوفته های پخته شده است که با ماست موسیر و سس گوجه فرنگی سرو می شود.
  • گاتا که از نان های سنتی ارمنی هاست و در مناسبتهای مختلف پخته می شود.
  • چولومبور آپور، سوپی است که در آن برنج با پیاز سرخ می شود و با مخلوطی از تخم مرغ و شیر مزه دار می شود.
  • چورگ، نان به هم بافته شده مخصوصی که در عید پاک پخته می شود.
  • تیسژیک، که در آن تکه های دل، جگر و شش های گاو را با پیاز، رب گوجه فرنگی، نمک و فلفل سرخ می کنند.

و دهها غذا و دسر و خوراکی های دیگری که در هر منطقه دستور پخت مختص به خود را دارد و چشیدن هر کدام از آنها لطف ویژه ای دارد.